Autoretrat amb knolling
1. Què és knolling?
El knolling consisteix a fotografiar zenitalment un objecte o un conjunt d'objectes que han estat desmuntats o no, sobre una superfície plana. Aquests objectes han d'estar disposats sempre en paral·lel o en angles de 90°. L'objectiu és poder descompondre de forma ordenada un conjunt en totes les seues parts, amb una gran precisió i una gran quantitat de detall. A aquesta descomposició gràfica i ordenada d'un «tot» la cridem knolling o desconstrucció visual.
2. Es pot fer knolling sobre:
Una recepta de cuina
Els nostres passatemps favorits: llibres, jocs.
El nostre esport favorit: futbol, atletisme, bàdminton, ciclisme…
El contingut de la nostra motxilla (del col·le, d'acampada, d'excursió…)
Un producte o objecte complex desmuntat
Un record de la nostra vida passada
El nostre autoretrat (descripció de nosaltres, la nostra aparença, roba, els nostres gustos, aficions, personalitat, les nostres possessions, coses que col·leccionem, etc)
3. Instruccions per a fer el teu autoretrat amb knolling:
​
Has de triar almenys 15 objectes que et descriguen i que formen part de la teua aparença (exterior) i de la teua manera de ser (interior). El teu autoretrat amb knolling ha de tindre almenys 3 parts:
Objectes de la teua imatge personal (exterior): són objectes que portes posats habitualment i que t'agraden i caracteritzen, i que et diferencien dels altres: una gorra, una samarreta o vàries, unes arracades, una diadema, un jersei, les teues ulleres, és a dir, tot allò del teu aspecte exterior pel que els altres et reconeixen.
Objectes que uses habitualment: mòbil, pinta, llibres, estoig, coses del col·legi, totes aquelles coses que tu utilitzes en la teua vida diària.
Objectes que informen sobre la teua manera de ser (interior, és a dir, els teus gustos, les teues aficions): esports favorits, llibres, jocs, instruments, aliments, pel·lícules, passatemps, objectes que col·lecciones, etc
A més:
Has de triar una superfície plana que contraste en color amb els objectes. Les millors solen ser de fusta o les que tenen un color molt diferent al dels objectes (verd, blau, colors virolats).
Has d'ordenar-los per a formar un rectangle i posar-los en grup, disposant-los en paral·lel o en angles de 90°.
Has de fer la foto zenitalment, és a dir, des de dalt i de forma centrada, amb la finalitat que cap dels objectes siga més important que un altre i sense donar sensació de perspectiva.
Has de fer la foto en un lloc amb suficient llum i sense ombres. Si no ho fas no podrem vore els objectes. Aquesta llum pot ser natural o artificial. Molt ull amb les ombres! Una bona foto per al knolling no hauria de tindre-les o hauria de tindre molt poques.
Instruccions per a fer el teu autoretrat escrit.
Un autoretrat és una descripció de la nostra persona feta per nosaltres mateixos. La segona part de treball consistirà a escriure un text en el qual ens descriurem a nosaltres mateixos, prenent com a punt de partida els objectes que hem posat en les nostres fotos fetes mitjançant knolling.
Instruccions per a realitzar el nostre autoretrat:
El text ha de tindre almenys 25 línies completes.
El text ha de tindre, almenys, 4 parts:
1. Descripció exterior (el teu aspecte físic i la teua roba)
2. Descripció interior (la teua manera de ser)
3. Descripció del teu ús del temps (el teu treball, la qual cosa fas tots els dies).
4. Descripció de les teues aficions (els teus gustos, aficions, passatemps).
Cada part ha de tindre, almenys, 5 adjectius.
4. Com lliurar el treball?
Has d'enviar-me el teu autoretrat.